80道宾语从句精编单选试题

学习啦  於宝   2019-11-29 10:36:08

  宾语从句是历年中考必考语法点。下面是小编给大家带来的80道宾语从句精编单选试题,希望能够帮助到大家!

  80道宾语从句精编单选试题

  ( ) 1. It’s so dark. I can’t find out it’s a boy a girl.

  A. if, and B. that, and C. either, or D. whether, or

  ( ) 2. Could you tell me if he to Shanghai?

  A. has gone B. had gone C. went D. go

  ( ) 3. He told me she would catch the early bus.

  A. which B. whether C. why D. that

  ( ) 4. Mrs. Green asked me I would go with her.

  A. what B. which C. why D. that

  ( ) 5. I don’t know the coat cheap enough.

  A. if, is B. where, were C. that, was D. if, were

  ( ) 6. Can you tell me why yesterday?

  A. you didn’t come B. did you not come

  C. didn’t you come D. you don’t come

  ( ) 7. He said that they Yunnan.

  A. have been to B. had gone to

  C. have gone to D. has gone to

  ( ) 8. Jack isn’t sure students there are in his class.

  A. how many B. what C. which D. whether

  ( ) 9. Can you tell me yesterday?

  A. what they do B. what they did

  C. what do they do D. what did they do

  ) 10. I want to know his homework yesterday evening.

  A. if he finished B. whether he had finished

  C. had she finished D. has she finished

  ( ) 11. Do you know what this time yesterday?

  A. they are doing B. are they doing

  C. they were doing D. were they doing

  ( ) 12. Excuse me, can you tell me ?

  A. why was the train late B. why the train was late

  C. why is the train late D. why the train is late

  ( ) 13. Do you know where ? Someone is looking for him.

  A. he is B. he was C. is he D. was he

  ( ) 14. He wanted to know how long in hospital.

  A. she is staying B. she had stayed

  C. did she stay D. she stay

  ( ) 15. Li Lei told Jim .

  A. how much yuan is the sweater

  B. how much is the sweater

  C. how much the sweater is

  D. how much the sweater was

  ( ) 16. He told me that he to London the next day.

  A. would go B. go C. went D. has gone

  ( ) 17. He said that light much faster than sound.

  A. traveled B. will travel C. travels D. is traveling

  ( ) 18. Our teacher said that the moon around the earth.

  A. turn B. turned C. has turned D. turns

  ( ) 19. He said that April the month of a year.

  A. is, third B. is, fourth C. was, fourth D. was, third

  ( ) 20. Do you know ?

  A. is it whose pen B. whose pen is it

  C. whose pen it is D. it is whose pen

  ( ) 21. Can you tell me ?

  A. who are you B. who you are

  C. you are who D. who you be

  ( ) 22. Do you know of the three?

  A. which book she likes best

  B. which best book does she like

  C. that which book she likes best

  D. which book she best likes

  ( ) 23. I hear the teacher will come back from the UK soon.

  A. which B. that C. when D. whether

  ( ) 24. Can you tell me language she speaks?

  A. which B. what C. that D. whether

  ( ) 25. Can you tell us you grow cotton in your country?

  A. that B. whether C. which D. whose

  ( ) 26. I don’t understand you said.

  A. when B. that C. where D. what

  ( ) 27. Do you know the meeting will begin?

  A. when B. that C. where D. what

  ( ) 28. Can you tell me the meeting will begin?

  A. what B. whether C. when D. where

  ( ) 29. surprised me most was he didn’t go to school yesterday.

  A. What, how B. What, that C. That, that D. Whom, that

  ( ) 30. I wondered they had been to America.

  A. if B. what C. who D. that

  ( ) 31. Can you tell me Mr. Green lives in Room 2318?

  A. that B. where C. until D. if

  ( ) 32. Do you know Jack left so early?

  A. what B. why C. until D. though

  ( ) 33. They will be thankful for you have done.

  A. what B. that C. which D. who

  ( ) 34. The boy asked how far the moon from the earth.

  A. was B. were C. is D. was

  ( ) 35. I told them that the sun in the east.

  A. rises B. rose C. has risten D. was rising

  ( ) 36. You must remember the train .

  A. that, leaves B. when, leaves

  C. when, will leave D. if, leave

  ( ) 37. Do you know she will go to the cinema with us?

  A. if B. where C. who D. which

  ( ) 38. The children said they themselves very much.

  A. if, enjoy B. why, enjoyed

  C. where, enjoy D. that,enjoyed

  ( ) 39. I don’t think I out the problem.

  A. if, can work B. how, will work

  C. that, can work D. when, will work

  ( ) 40. She is afraid he a cold at night.

  A. that, will catch B. that, catches

  C. whether, will catch D. is, catches

  ( ) 41. We are sure he to speak English well.

  A. that, learned B. that, has learned

  C. if, learned D. if, has learned

  ( ) 42. The boy asked I any noise from outside.

  A. when, heard B. why, had heard

  C. whether, had heard D. what, heard

  ( ) 43. Who can tell us about over there?

  A. what they talk B. what do they talk

  C. what are they talking D. what they are talking

  ( ) 44. We couldn’t find out , so we asked a policeman.

  A. whose bike it was B. whose bike was it

  C. whose it was bike D. whose was it bike

  ( ) 45. Do you know take to get to the hospital?

  A. which way must we B. which must we way

  C. which way we must D. which we must way

  ( ) 46. Tom asked to school late.

  A. who did often come B. who often came

  C. why had she left D. why she had left

  ( ) 47. I don’t remember the boy by himself.

  A. why did she leave B. why she left

  C. why had she left D. why she had left

  ( ) 48. Have you forgotten when he died?

  A. how old he was B. how old was he

  C. what did he say D. what he did say

  ( ) 49. Nobody knows to visit our school.

  A. when will be come B. when does he come

  C. when he will come D. when he does come

  ( ) 50. Please tell us to the Science Museum.

  A. how can we reach B. how we can reach

  C. how can we get D. how we can get

  ( ) 51. Don’t you believe to the moon by spaceship?

  A. that man did fly B. how did the man fly

  C. if man fly D. whether man fly

  ( ) 52. The teacher told us .

  A. is the earth round B. the earth was round

  C. the earth is round D. was the earth round

  ( ) 53. It’s foggy today. I can’t find out it’s a man a girl.

  A. if, and B. that, and

  C. either, or D. whether, or

  ( ) 54. Could you tell me if he to Beijing?

  A. has gone B. had gone C. went D. go

  ( ) 55. Mrs. White asked me I would go shopping with her.

  A. what B. which C. whether D. that

  ( ) 56. I don’t know the shoes cheap enough.

  A. if, are B. where, was C. that, was D. if, was

  ( ) 57. Li Lei didn’t tell the teacher why yesterday?

  A. he didn’t come B. did he not come

  C. didn’t he come D. he don’t come

  ( ) 58. He said that they Zhangjiajie for a holiday.

  A. have been to B. had gone to

  C. have gone to D. has gone to

  ( ) 59. Lucy told me she me with my English that afternoon.

  A. will help B. to help

  C. would help D. is helping

  ( ) 60. Jack isn’t sure workers there are in his factory.

  A. how many B. what C. which D. whether

  ( ) 61. Who knows dictionary it is?

  A. who’s B. whose C. whom D. who

  ( ) 62. Could you tell me if it a lot in summer in your hometown?

  A. rained B. rain C. rains D. is raining

  ( ) 63. I can’t remember I sent the book to.

  A. that B. which C. where D. whom

  ( ) 64. None of us knows which floor on.

  A. is she B. she living C. she is D. did she live

  ( ) 65. We didn’t know to visit our school.

  A. when did he come B. when would he come

  C. when he was coming D. when he came

  ( ) 66. Do you know when take off?

  A. we will B. we are C. shall we D. will we

  ( ) 67. I want to know will go with us.

  A. who B. whom C. what D. that

  ( ) 68. Can you tell me the train leaves?

  A. what B. where C. when D. how

  ( ) 69. He said he me before.

  A. has met B. met C. was meeting D. had met

  ( ) 70. ---- I don’t know if he .

  ---- He will come if it .

  A. comes, won’t rain B. will come, doesn’t rain

  C. comes, doesn’t D. will come, won’t rain

  ( ) 71. Do you know what time ?

  A. the train leave B. does the train leave

  C. will the train leave D. the train leaves

  ( ) 72. ---- Could you tell me with the bike?

  ---- It’s broken down.

  A. what’s the matter B. what the matter is

  C. what’s the wrong D. what the wrong is

  ( ) 73. She said it wouldn’t matter much.

  A. that B. if C. which D. what

  ( ) 74. We wanted to know the answer was right or not.

  A. if B. that C. whether D. what

  ( ) 75. Do you remember you the look?

  A. where, put B. if, have put

  C. what, put D. where, are putting

  ( ) 76. She has made it clear she will have nothing to do with him.

  A. what B. which C. whether D. that

  ( ) 77. For centuries, people have wondered this continent is really like, since it is covered with solid thick ice and deep snow all the year round.

  A. what B. how C. which D. whether

  78. I was surprised at .

  A. what he is saying B. what he said

  C. what did he say D. what said he

  ( ) 79. He really doesn’t know the overhead bridge will be finished.

  A. how long B. how far

  C. how soon D. how often

  ( ) 80. The teacher came up to see .

  A. what was the matter B. what the matter was

  C. what the matter is D. what’s the matter

  【参考答案】

  1. D 2. A 3. D 4. C 5. A 6. A 7. B 8. A 9. B 10. A

  11. C 12. B 13. A 14. B 15. D 16. A 17. C 18. D 19. B 20. C

  21. B 22. A 23. B 24. A 25. B 26. D 27. A 28. C 29. B 30. A

  31. D 32. B 33. A 34. C 35. A 36. B 37. A 38. D 39. C 40. A

  41. B 42. C 43. D 44. A 45. C 46. B 47. B 48. A 49. C 50.D

  51. A 52. C 53. D 54. A 55. C 56. A 57. A 58. B 59. C 60. A

  61. B 62. C 63. D 64. C 65. C 66. A 67. A 68. C 69. A 70. B

  71. D 72. A 73. A 74. C 75. A 76. D 77. A 78. B 79. C 80. A


1.2017高考英语单选题汇总

【猜您感兴趣】
【80道宾语从句精编单选试题】相关文章
【九年级英语】图文精华
上一篇:中考英语语法选择题的技巧和23个例题考点
下一篇:中考英语必背的分类短语
学习成就梦想!— — 学习啦
日本东京热无码av